Sint Annadal (Munsterbilzen)
Achelse kluis (Hamont-Achel), Deusterkapel (Erpekom-Peer), Helshovenkapel (Borgloon), Hoksentkapel (Eksel), Kapel van de Beukeboom (Lummen), Kluis van Bolderberg (Heusden-Zolder), Kluis van Hulsberg (Borgloon), Kluis van Linde (Peer) ,Kluis van Vrijhern (Sint-Huibrechts-Hern), Oeterslovenkapel (Wellen), Kluis van Reinrode (Loksbergen), Kluis van Smeermaas, Nieuwstad (Bree)/Kluis van Mariëndal), Kluis in Holt (Beverst), Kluis van Oppem (Herk-de-Stad), Kluis van Rullekoven (Kerniel), Kluis van Kiewit (Smeetskluis), Sint-Annadal (Munsterbilzen), kluis st-Janskerk (Tongeren)
Rond 1647 vestigde zich de weduwnaar Willem Pluymers als kluizenaar nabij de Wilderbeek. Na enkele jaren bouwde hij een kapel, waarin elk jaar op 26 juli (feest van Sint-Anna) de mis opgedragen werd.
Na zijn dood wilden de gebroeders Frans en Dominicus Willems, die sedert twee jaar kluizenaar waren, zich in de kluis vestigen, maar de familie van Pluymers verzette zich daartegen. Daarop kocht het stift van Munsterbilzen de goederen en op 24 november 1664 werden zij ter beschikking gesteld van de kluizenaars. De prins-bisschop stemde op 22 september 1668 met deze regeling in. Andere kluizenaars voegden zich bij hen: Bonaventura Hendrik, Abraham de Cloot en Jan Baptiste Vanden Haute (alias broeder Daniel).
De abdis stond de goederen op 14 november 1672 af aan de geschoeide karmelieten, die onder meer beloofden een middelbare school op te richten. Daar de gebouwen te klein waren kregen zij van het stift een andere vestigingsplaats in de Wijngaardstraat. In 1715-1718 bouwden ze een nieuwe kloosterkerk. Het klooster werd in 1779 afgeschaft. Van 1779 tot 1790 verbleven er kapucijnen in de gebouwen.
- Rombout Nijssen (red), Kluizen en Kluizenaars in Limburg, Algemeen Rijksarchief, Brussel, 2002 (de hogere info is hieruit over genomen)